Fűszeres, sült földimogyoró
Előételek | Földimogyorós krokett receptek
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A mogyorót a wokban, szárazon 5 perc alatt megpirítjuk. Barna héját ledörzsöljük, a mogyorót összetörjük.
2. A koriandert, a gyömbért, a fokhagymát, a pirospaprikát, a sót, a kurkumát robotgépben turmixoljuk.
3. A liszteket egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a kókusztejet. Alaposan összedolgozzuk. Beletesszük a mogyorót, összekeverjük.
4. Felforrósítjuk a wokban az olajat. A masszából evőkanálnyi adagokat szaggatunk, és aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.