Tészta mézes mákkal

Suliki

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tészta mézes mákkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál kristálycukor
2 db tojás
A mézes mákhoz:
10 dkg méz
20 dkg mák
2 és fél dl víz
A sütőlemezhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A lisztet összegyúrjuk a hideg vajjal, majd a tejföllel, a cukorral meg a tojással. A tésztát jól kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, kivajazott sütőlapra helyezzük.

2. A tetejét villával több helyen megszurkáljuk, és 180-200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

3. Közben a mákot forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és megdaráljuk. Összekeverjük 2,5 dl vízzel, a cukorral és a mézzel. A mézes mákot 4 mélytányérra szétosztjuk.

4. A készre sütött tésztát 2 villa segítségével tetszés szerinti darabokra szabdaljuk, majd a tésztadarabokat még forrón a mákban megforgatjuk. Az ételt kanállal kell fogyasztani.

Tészta mézes mákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1791 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Tészta mézes mákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj