Mézeskalács

Medivnik

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mézeskalács
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg méz
½ teáskanál
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
15 dkg vaj
5 db tojás
1 dl fekete, erős kávé
50 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 db bio, leve és reszelt héja narancs
½ teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. A sütőformát jól kivajazzuk. A többi vajat a tojás­sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mé­zet és a kávét.

2. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a fűszerekkel, majd fokozatosan hozzákeverjük a vajkrémhez.

3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztához adjuk, a sütőformába töltjük, és 175 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. A vége felé tűpróbát csinálunk: ha már nem ragad rá tészta, a kalács készen van.

Tetszés szerint rumba áztatott mazsolát, és/vagy vágott dióbelet is tehetünk a mézeskalács tésztájába.
Mézeskalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1621 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Mézeskalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
bevásárlólista