Csirkemell kijevi módra
Kurka po kijivszke



Elkészítés:
1. A vajból négy golyócskát formálunk, tálcára rakjuk, és betesszük a mélyhűtőbe.
2. A csirkemell bőrét lehúzzuk, félbevágjuk, a mellcsontokról éles késsel leválasztjuk a húst, letakarjuk fóliával, és óvatosan laposra klopfoljuk. Közben figyeljünk arra, hogy a szélei különösen vékonyak legyenek, sózzuk, borsozzuk.
3. Mindegyik combcsonton egy vajgolyócskát jól szétnyomkodunk, ismét jól lehűtjük, majd egy mellfilével betakarjuk, és az egészet feltekerjük.
4. A tekercseket előbb a lisztbe, majd a sóval-borssal ízesített, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
5. A jól felforrósított olajban aranyszínűre sütjük (kb. 5 perc). Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
6. A körethez a burgonyát meghámozzuk, 1-2 mm vastag, 5-6 cm hosszú hasábokra vágjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük. Kiszedjük, lecsepegtetjük, kissé megsózzuk, a hússal tálaljuk.