Csirkemell kijevi módra

Kurka po kijivszke

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött csirkemell
10 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
3 evőkanál liszt
15 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
olaj
A körethez:
50 dkg burgonya
olaj
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. A vajból négy golyócskát formálunk, tálcára rakjuk, és betesszük a mélyhűtőbe.

2. A csirkemell bőrét lehúzzuk, félbevágjuk, a mell­csontokról éles késsel leválasztjuk a húst, letakarjuk fóliával, és óvatosan laposra klopfoljuk. Közben fi­gyeljünk arra, hogy a szélei különösen vékonyak le­gyenek, sózzuk, borsozzuk.

3. Mindegyik combcsonton egy vajgolyócskát jól szét­nyomkodunk, ismét jól lehűtjük, majd egy mellfilé­vel betakarjuk, és az egészet feltekerjük.

4. A tekercse­ket előbb a lisztbe, majd a sóval-borssal ízesített, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.

5. A jól felforrósított olajban aranyszínűre sütjük (kb. 5 perc). Kony­hai papírtörlőn lecsepegtetjük.

6. A körethez a burgonyát meghámozzuk, 1-2 mm vastag, 5-6 cm hosszú hasábokra vágjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük. Kiszedjük, lecsepegtet­jük, kissé megsózzuk, a hússal tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csirkemell kijevi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1149 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Csirkemell kijevi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
ételfotó