Sertéssült aszaltszilva-mártással

Viprova pecsenja z pidlivoju szlivok

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sertéssült aszaltszilva-mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kimagozott aszalt szilva
2 és fél dl forró víz
2 evőkanál zsemlemorzsa
½ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál vaj
2 szem szegfűszeg
1 evőkanál ecet
2 evőkanál liszt
3 evőkanál sertészsír
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A húst sózzuk, borsozzuk, a lisztben megforgatjuk, és a forró zsírban minden oldalát jól megpirítjuk. Ráöntjük a forró vizet, hozzáadjuk az ecetet, a babérlevelet meg a szegfűszeget, és kis lángon 30-40 percig pároljuk.

2. Kivesszük, melegen tartjuk, a pecsenyelét szitán átpasszírozzuk, félretesszük.

3. A szilvát annyi forró vízben, hogy éppen csak ellep­je, kis lángon puhára főzzük, majd szitán áttörjük. A vajat felforrósítjuk, a zsemlemorzsát kissé meg­barnítjuk benne, hozzáadjuk a szilvapépet és a pe­csenyelevet, felforraljuk. A cukorral és a fahéjjal íze­sítjük, ha kell, kevés vizet adunk még hozzá.

4. Tálalás előtt felszeleteljük a húst, megöntözzük a mártással. Sült burgonyával kínálhatjuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sertéssült aszaltszilva-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5922 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Sertéssült aszaltszilva-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
recept beküldése