Töltött liba

Nacsinyena guszka

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött liba
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db fiatal, konyhakész liba
20 dkg kockára vágott borjúmáj
vagy
20 dkg kockára vágott szárnyasmáj
6 gerezd zúzott fokhagyma
5 db tojás
10 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A májat összekeverjük a fokhagyma kétharmadával, a tojások sárgájával és a vaj felével, sózzuk, borsoz­zuk.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvato­san a májtöltelékhez keverjük.

3. A kb. 2,5 kilós libát megmossuk, szárazra töröljük, majd belül-kívül jó erősen bedörzsöljük sóval és borssal. Meg­töltjük a májtöltelékkel, az üreget konyhai kötözőzsineggel összevarrjuk.

4. Lefedjük, és 200 °C-ra elő­melegített sütőben kb. 3 órán át pároljuk, közben rendszeresen öntözzük a szárnyast a kisülő pecse­nyelével.

5. Tálalás előtt a libát megkenegetjük a maradék fokhagymával, és petrezselyemlevelekkel díszítve, egészben vagy már darabolva tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Töltött liba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5884 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött liba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
most van szezonja