Kukoricakása zöldbabbal

Kulisa z kvaszoleju

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kukoricakása zöldbabbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kukoricakásához:
25 dkg kukoricadara
5 dl tej
1 teáskanál
1 evőkanál vaj
5 dl víz
A zöldbabhoz:
75 dkg zöldbab
25 dkg juhsajt
15 dkg kockára vágott szalonna
2 fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint zúzott fokhagyma
ízlés szerint borsikafű
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az 5 dl tejet 5 dl vízzel és a sóval felforraljuk. Ezt a keveréket 10 dl vízzel helyettesíthetjük. Beleszórjuk a kukoricadarát, és kis lángon megpuffasztjuk, közben állandóan keverjük, hogy ne kapjon oda. Végül belekeverjük a vajat.

2. A babot megtisztítjuk, tetszés szerinti darabokra tör­deljük. Kevés, sóval és borsikafűvel ízesített, forrás­ban lévő vízben kb. 20 percig pároljuk, majd leszűrjük.

3. A szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a hagy­mát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a babot, még egyszer összeforraljuk.

4. A kukoricakását a babbal tálaljuk, hozzá kínáljuk a juhsajtot meg a fokhagymát.

Kukoricakása zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1810 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Kukoricakása zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
recepttár