Tésztafelfújt

Loksen kugel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztafelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg mazsola
50 dkg tojásos szélesmetélt
4 db tojás
10 dkg puha vaj
½ teáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi szerecsendió
1 késhegynyi
2 evőkanál méz
10 dkg darabolt mandula
vagy
10 dkg darabolt dióbél
ízlés szerint
A formához:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A tésztát lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel hirtelen lehűtjük, lecsepeg­tetjük.

2. A tojást felverjük a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat, a szerecsendiót, a sót, a mézet, a habosra felvert va­jat, és a leforrázott mazsolával meg a dióval együtt a tésztá­hoz keverjük.

3. Kivajazott tűzálló formába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-60 percig süt­jük. Ízlés szerint forrón vagy hidegen tálaljuk.

Nagyon ízletes lesz, ha a masszába kiegészítésként még 2 kisebb, felszeletelt savanykás al­mát is belekeverünk.
Tésztafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1198 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Tésztafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szótár