Párolt csuka tormával

Scsuka z hrinom

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt csuka tormával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db reszelt torma
4 db filézett, 15 dkg-os csuka
½ csokor apróra vágott petrezselyemzöld
½ csokor apróra vágott kapor
2 dl tejföl
10 dkg vaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lebőrözött csukafilét megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk. A tormát 2 evőkanál forró vajon kissé megpirítjuk.

2. Kivajazott párolóedénybe óvatosan egymás mellé fektetjük a haldarabokat, lefedjük a tormával, ráöntjük a tejfölt, és fedő alatt kb. 40 percig párol­juk. Ezután kivesszük a haldarabokat, melegen tart­juk.

3. A pecsenyelét összekeverjük a maradék vajjal a fehérborecettel, a cukorral, majd sóval és borssal ízesítjük a mártást. Tálaláskor megszórjuk a zöldfű­szerekkel. Sós vízben főtt burgonyát kínálhatunk hozzá.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Párolt csuka tormával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1267 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Párolt csuka tormával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
cikkek