Párolt csuka tormával
Scsuka z hrinom
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A lebőrözött csukafilét megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk. A tormát 2 evőkanál forró vajon kissé megpirítjuk.
2. Kivajazott párolóedénybe óvatosan egymás mellé fektetjük a haldarabokat, lefedjük a tormával, ráöntjük a tejfölt, és fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ezután kivesszük a haldarabokat, melegen tartjuk.
3. A pecsenyelét összekeverjük a maradék vajjal a fehérborecettel, a cukorral, majd sóval és borssal ízesítjük a mártást. Tálaláskor megszórjuk a zöldfűszerekkel. Sós vízben főtt burgonyát kínálhatunk hozzá.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.