Halas pirog

Ribnij pirog

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halas pirog
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag kelt tészta
2 doboz apróra vágott szardínia
vagy
2 doboz apróra vágott olajos tonhal
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 db keményre főzött tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A kenéshez:
1 db tojás
A sütőformához:
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. A tésztát félbevágjuk, kinyújtjuk. Az egyik da­rabbal kibélelünk egy kizsírozott sütőlemezt.

2. A halat összekeverjük a finomra vágott tojással és a hagymával, sózzuk, borsozzuk, és elosztjuk a tésztán.

3. Lefed­jük a második tésztalappal, tojással megkenjük, és villával több helyen megszurkáljuk. 180-200 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

Orosz kelt tészta

Kép nélkül
4 dkg élesztő
50 dkg liszt
2.5 dl tej
2 teáskanál kristálycukor
1 csipet
15 dkg margarin vagy
15 dkg vaj

1. Az élesztőt fél csésze langyos tejben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és letakarva meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.

2. A liszt felét nagy tálba szitáljuk, az élesztős keveréket fakanállal belekeverjük, kovászt készítünk.

3. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kb. 60 percen át kelesztjük. A kovásznak mintegy a kétszeresére kell dagadnia.

4. A tojássárgáját a vajjal krémesre keverjük, hozzáadjuk a sót és a maradék tejet, majd a kovászhoz öntjük, az egészet sima masszává összedolgozzuk.

5. A tetejére szitáljuk a maradék lisztet, és a tésztát belisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg már nem ragad, közben esetleg kevés lisztet vagy vizet, illetve tejet adunk hozzá.

6. A kész tésztát a konyharuhával újból letakarjuk, és meleg helyen további 60-120 percen át kelesztjük.

Halas pirog
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2126 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Halas pirog
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
van itthon