Töltött ponty

Fasirovannij korop

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 100 dkg-os ponty
15 dkg hajdina
másfél dkg szárított erdei gomba
2 és fél dl víz
10 dkg olvasztott vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 db tojás
1 fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A panírozáshoz:
igény szerint zsemlemorzsa
igény szerint liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A szárított erdei gombát megmossuk, 2,5 dl hideg vízben kb. 30 percig áztatjuk. Ezután puhára főzzük, leszűrjük, a levében a hajdinát kb. 25 percig főzzük, ha szükséges, még öntünk hozzá vizet.

2. A gombát felaprítjuk. A hagymát forró olajban megpirítjuk, majd jól összekeverjük a főtt gombával és hajdinával, 2 tojás­sal, a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk.

3. A pontyot, amit a halkereskedő a hátgerincén keresztül kibelezett gondosan kívül-belül megmossuk. A töl­teléket a hátába töltjük, a halat konyhai kötöző-zsineggel összevarrjuk, majd lisztbe, a maradék fel­vert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

4. Forró olajban minden oldalát ropogósra pirítjuk, majd a 225 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

5. Tálaláshoz eltávolítjuk a fonalakat, a halat adagok­ra daraboljuk, a vajjal megöntözzük. Párolt sárgaré­pa és sós vízben főtt burgonya illik hozzá.

Száraz rozé illik hozzá.
Töltött ponty
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2274 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött ponty
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
pinterest