Húsos kocsonya

Hologyec z mjasza

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Húsos kocsonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg marhahús
2 db konyhakész sertéscsülök
30 dl víz
5 szem egész fekete bors
2 szem szegfűbors
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint babérlevél

Elkészítés:

1. A leveshúst a hagymával és a fűszerekkel (a só kivételével) 3 liter hideg vízbe tesszük, rövid idő alatt felfőzzük, leszedjük a habját, és kb. 180 percig gyöngyöztetjük (nem forraljuk!).

2. Amikor a folyadék legalább az egyharmadára elfőtt, megsózzuk, és még kb. 15 percig tovább főzzük. A húst kivesszük a levéből, eltávolítjuk a csontját, ízlés szerint feldaraboljuk.

3. A húslevet átszűrjük, beletesszük a fokhagymát, újból felforraljuk, még egy kicsit besűrítjük.

4. A húst egy nagy levesestálra vagy tűzálló üvegedénybe rendezzük, ráöntjük a főzőlevet a fokhagymával együtt, és hideg helyen hagyjuk, hogy megkeményedjen. Reszelt céklával és tormával fogyasztjuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Húsos kocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2656 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Húsos kocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
tippek, fortélyok