Karácsonyi kása

Kutja

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 18 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karácsonyi kása
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg búza
10 dkg darabolt dióbél
20 dkg darált mák
2 és fél dl víz
20 dkg méz
½ teáskanál

Elkészítés:

1. A búzaszemeket megmossuk, bő vízben egy éjsza­kán keresztül áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, és 3-4 óra alatt kis lángon megpuf­fasztjuk.

2. A főzési idő vége előtt 30 perccel hozzá­adjuk a sót. Ha kész, leszűrjük.

3. A forró vízben feloldjuk a mézet és a cukrot, majd belekeverjük a darált mákot, és hagyjuk az egészet kihűlni. Összekeverjük a búzaszemekkel meg a vágott dióval.

Ízlés szerint fügével, beáztatott mazsolá­val és/vagy bármilyen más beáztatott és apróra vá­gott aszalt gyümölccsel gazdagíthatjuk.
Karácsonyi kása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2922 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Karácsonyi kása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
hírlevél