Pontykocsonya

Hologyec z koropa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pontykocsonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ dkg zselatinpor
4 szelet 2 cm vastag, bőrös ponty
½ pohár száraz fehérbor
5 szem egész fekete bors
1 fej karikára vágott vöröshagyma
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 db szeletelt citrom
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A zöldségeket a babérlevéllel és borsszemekkel nagyobb edénybe rakjuk, ráfektetjük a halszeleteket. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, megsózzuk, felforrósítjuk, és egészen is kis lángon gyöngyöztetjük a vizet (nem szabad forralni!), amíg a hal megfő, de nem lesz túl puha. Óvatosan kivesszük a főzőlevéből, és hagyjuk kihűlni.

2. A főzőlevet finom vászonkendőn átszűrjük. A zselatint felolvasztjuk egy ke­vés kihűlt főzőlében.

3. A bort a maradék főzőlével kiegészítjük kb. 6 dl-re, hozzáadjuk a zselatint, is­mét felforrósítjuk (nem szabad forralni, mert a zse­latin zavaros lesz!).

4. Halformájú tálalótál aljára ön­tünk egy vékony réteg zselatinlevet, és hagyjuk, hogy megkeményedjen.

5. Ezután rátesszük a halsze­leteket, sárgarépával díszítjük, majd az egészre rá­öntjük a maradék levet, és 5-6 órára hideg helyre tesszük. Citromszeletekkel és petrezselyemlevelek­kel díszítve tálaljuk.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Pontykocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Pontykocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
google+