Meggyes tésztabatyu

Meggyel töltött vareniki

| , Meggyes derelye receptek
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Meggyes tésztabatyu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag tésztabatyu
75 dkg kimagozott meggy
2 dl víz
A mártáshoz:
1 maréknyi meggymag

Elkészítés:

1. A meggyet a cukorral összekeverve néhány órán ke­resztül egy meleg helyen állni hagyjuk, majd leönt­jük a levét, amit felfogunk. A cukrozott meggyet a tésztabatyukba töltjük.

2. A mártáshoz a meggymagot mozsárban összezúzzuk, a vízzel felfőzzük, kb. 10 percig csendesen forraljuk, majd leszűrjük. Hozzá­adjuk a cukrot, még egyszer felforraljuk, és nagy lángon kissé besűrítjük.

3. A cukorszirupot összeke­verjük a meggy levével, és a tésztához tálaljuk.

Tésztabatyuk - alaprecept

Tésztabatyuk - alaprecept
A tálaláshoz::
igény szerint olvasztott vaj
ízlés szerint tejföl
A tésztához::
50 dkg búzaliszt
2 db tojás
1 teáskanál
2.5 dl víz

1. A hozzávalókat - a vaj és tejföl kivételével - tésztává összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük.

2. Ezután 1-1,5 mm vastagra kinyújtjuk (a meggyes változathoz két­szer olyan vastagra). Egy vékony falú pohárral kerek formákat szúrunk ki a tésztából. Egy-egy kávéskanál tölteléket teszünk a tésztalapok egyik felére, majd félkörökké összehajtjuk, és a széleit szorosan összenyomkodjuk.

3. A megtöltött tésztabatyukat bő, for­rásban lévő, enyhén megsózott vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Amikor feljönnek a felszínre, egy pohár hideg vizet adunk hozzá, még egyszer rö­vid idő alatt felforraljuk, majd a tésztát szűrőkanállal kiszedjük.

4. Azonnal megcsepegtetjük olvasztott vajjal, nehogy összeragadjon, és tejföllel tálaljuk.

Meggyes tésztabatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1958 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Meggyes tésztabatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
ételfotó