Mandulás biscotti kandírozott cseresznyével

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás biscotti kandírozott cseresznyével
Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg darabolt mandula
1 evőkanál cherry brandy likőr
½ teáskanál sütőpor
1 csipet
6 dkg lágy vaj
2 db tojás
½ teáskanál vaníliakivonat
22 és fél dkg fehér liszt
vagy
22 és fél dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba öntjük a cherry brandyt meg a kandírozott cseresznyét és 15 percig áztatjuk. Lecsöpögtetjük és papírtörlőn leszárítjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliakivonatot és tovább keverjük.

3. Belekeverjük a mandulát, a száraz adalékot és a beáztatott cseresznyét. Kemény tésztát gyúrunk, és kétfelé osztjuk, majd 30 cm-es hengereket formálunk belőle.

4. A hengereket az egyik előkészített lemezre rakjuk, majd lelapítjuk és 20-25 percig sütjük. Vágódeszkára rakjuk, 15 percig hűtjük.

5. A sütő hőfokát 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat) csökkentjük. A lelapított hengereket fűrészfogú késsel átlósan 2,5 cm-es szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát az előkészített sütőlemezeken elosztva 10-15 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Mandulás biscotti kandírozott cseresznyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mandulás biscotti kandírozott cseresznyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj