Citromhéjas csoda



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a vajat, a cukrot és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.
2. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Belekeverjük a vaníliakivonatot, a citromhéjat, a citromlevet, a száraz adalékot és összedolgozzuk. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy lágy, de nem ragadós tésztát kapjunk. A tésztát kissé lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
3. A tésztát kétfelé osztjuk és 30 cm-es hengereket formálunk belőle. A tésztahengereket folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
4. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztát éles késsel 5 mm-es szeletekre vágjuk, és az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.
5. Világosbarnára sütjük 8-10 perc alatt. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.