Fiji finomság



Elkészítés:
1. A vajat és a krémsajtot egy tálban kézi mixerrel közepes fordulatszámon 1 perc alatt összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a sót és tovább keverjük. Beleöntjük a tojást, beletesszük a narancshéjat, a narancslevet, a vaníliakivonatot és tovább keverjük.
3. Hozzáadjuk a lisztet, és lágy tésztát készítünk. A masszát kissé lisztezett gyúródeszkára borítjuk és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk és 20 cm-es hengereket formálunk belőle, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. A tésztát folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
4. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk. A tésztát éles késsel 5 mm-es szeletekre vágjuk, és az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.
5. Addig sütjük, amíg kissé megkeményedik (8-10 perc). Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.