Fehércsokis falatok

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehércsokis falatok
Adag: 2 tepsi (28 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg lágy vaj
10 dkg tört dió
1 csipet
5 dkg barna cukor
1 db felvert tojás
½ teáskanál vaníliakivonat
másfél teáskanál sütőpor
vagy
25 dkg fehér liszt
dl mogyoróolaj
vagy

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban a vajat, az olajat és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliakivonatot, és tovább keverjük.

2. Hozzáadjuk a száraz adalékot, a fehércsokoládé-chipset és a diót. Összegyúrjuk. A tésztából 18 cm hosszú hengert formálunk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztahengert éles késsel 5 mm-es szeletekre vágjuk, és az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 5 cm-re.

4. Aranyszínűre sütjük 8-10 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

A fehér csokoládét tej- vagy étcsokoIádéchipsszel is helyettesítheti, ha azokat jobban kedveli.
Fehércsokis falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1204 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Fehércsokis falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
könyvek