Ortodox keksz

Adag: 2 tepsi (32 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg lágy vaj
1 teáskanál őrölt ánizs
1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
4 evőkanál szezámmag
2 evőkanál tej
1 teáskanál sütőpor
1 csipet
1 db tojás
1 teáskanál tej
20 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk az ánizsmagot és a citromhéjat.

2. Egy harmadik tálban kézi mixerrel, magas fordulatszámon, összekeverjük a tojást, a tojássárgáját és 2 evőkanál tejet. A habos cukros és habos tojásos keveréket elkeverjük, hozzáadjuk a száraz adalékot, és sima tésztát gyúrunk. Kétfelé osztjuk és 8 cm hosszú hengereket formálunk belőle. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A tésztahengereket 1 cm-es darabokra szeleteljük, az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.

4. A tojásfehérjét és a maradék tejet összekeverjük, a süteményeket megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Aranyszínűre sütjük 8-10 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Ortodox keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2102 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Ortodox keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recept beküldése