Magos mázas

Adag: 3 tepsi (35-40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A narancsmázhoz:
1 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
½ db finomra reszelt narancshéj
10 dkg porcukor
A sütemény:
15 dkg durvára tört pisztácia
15 dkg durvára tört mogyoró
15 dkg durvára tört mandula
2 teáskanál apróra vágott kandírozott gyümölcshéj
1 csipet

Elkészítés:

1. A süteményhez a tojásfehérjét és a sót mixerrel, közepes fordulatszámon habosra keverjük, a mixert magas fordulatszámra állítva óvatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.

2. Beleforgatjuk a mogyorót, a mandulát, a pisztáciát, a kandírozott gyümölcshéjkeveréket, és kemény tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 porcukorral meghintett zsírpapír között 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Éles késsel 5x4 cm-es téglalapokra vágjuk. A tésztát az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.

4. Aranybarnára sütjük 12-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

5. A narancsmázhoz a porcukrot, a narancslevet és a narancshéjat összekeverjük. A süteményeket félig a mázba mártjuk, és hagyjuk megszilárdulni.

Magos mázas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 757 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Magos mázas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recept beküldése