Magos mázas



Elkészítés:
1. A süteményhez a tojásfehérjét és a sót mixerrel, közepes fordulatszámon habosra keverjük, a mixert magas fordulatszámra állítva óvatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
2. Beleforgatjuk a mogyorót, a mandulát, a pisztáciát, a kandírozott gyümölcshéjkeveréket, és kemény tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 porcukorral meghintett zsírpapír között 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Éles késsel 5x4 cm-es téglalapokra vágjuk. A tésztát az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.
4. Aranybarnára sütjük 12-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
5. A narancsmázhoz a porcukrot, a narancslevet és a narancshéjat összekeverjük. A süteményeket félig a mázba mártjuk, és hagyjuk megszilárdulni.