Passiógyümölcsös omlós rombusz

Adag: 4 tepsi (35-40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Passiógyümölcsös öntethez:
6 dkg durvára tört fehér csokoládé
2 evőkanál passiógyümölcs-pép
1 evőkanál hideg víz
1 evőkanál lágy vaj
15 dkg porcukor
Vajas, omlós tésztához:
25 dkg lágy vaj
1 csipet
2 evőkanál rizsliszt
vagy
33 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. A tésztához egy tálba szórjuk a kétféle lisztet és a sót. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékot. Kissé lisztezett gyúródeszkán simává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

2. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Négy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk. Éles késsel 4 cm-es rombuszformákat vágunk a tésztából.

3. A tésztarombuszokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Addig sütjük, amíg a széle aranyszínű lesz (kb. 12-15 perc). Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

4. Az öntethez a porcukrot, a passiógyümölcspépet, a vajat és vizet gőzfürdő fölött simára keverjük. A süteményeket az öntettel megkenjük.

5. A fehér csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, nejlonzacskóba töltjük, az egyik sarkát kissé levágjuk, és a máz tetejére csíkokat rajzolunk. A süteményt még 30 percig pihentetjük.

Passiógyümölcsös omlós rombusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1768 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Passiógyümölcsös omlós rombusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
lexikon