Datolyás csokoládéchips

| Csokoládés-datolyás aprósütemény receptek
Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Datolyás csokoládéchips
Adag: 2 tepsi (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg keserű csokoládéchips
5 dkg kimagozott, finomra vágott datolya
15 dkg zabpehely
12 és fél dkg margarin
vagy
12 és fél dkg zsiradék
2 db tojás
10 dkg barna cukor
1 csipet
½ teáskanál szódabikarbóna
15 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót.

2. Egy másik tálban a növényi zsiradékot vagy margarint, a cukrot és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük.

3. Beledolgozzuk a zabpelyhet, a kukoricapelyhet, a datolyát, a csokoládéchipset és a száraz adalékot. Kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 2 felé osztjuk, és 20 cm-es hengereket formálunk belőle. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztát 5 mm-es darabokra vágjuk. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 5 cm-re. Világos aranyszínűre sütjük 10-12 perc alatt. Néhány percig még a sütőlemezeken hagyjuk, amíg kissé megkeményedik. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Datolyás csokoládéchips
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1428 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Datolyás csokoládéchips
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
cikkek