Ribizlis korong

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ribizlis korong
Adag: 1 tepsi (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál szárított ribizli
9 dkg lágy vaj
1 db felvert tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csipet
vagy
20 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót.

2. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot és hozzáadjuk a ribizlit.

3. Sima tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán 5 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 8 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Világosbarnára sütjük 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Ribizlis korong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1226 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Ribizlis korong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recept beküldése