Fahéjas ropogós

Adag: 2 tepsi (28-32 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg darabolt vaj
2 evőkanál őrölt fahéj
1 evőkanál mandulapehely
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
3 dkg mandula
1 csipet
másfél teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál sütőpor
vagy
30 dkg fehér liszt
1 és ¼ dl kukoricaszirup
vagy
1 és ¼ dl aranyszirup

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért, a sütőport és a sót. A vajat, a cukrot, és a kukoricaszirupot egy kis lábasban, alacsony hőfokon felmelegítjük, majd 10 percig hűtjük.

2. Belekeverjük a mandulát, a citromhéjat és a kandírozott gyümölcshéjkeveréket. Hozzáadjuk a száraz adalékot. Sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A tészták közepére 1-1 mandulapelyhet teszünk. Aranyszínűre sütjük 8-10 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Fahéjas ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Fahéjas ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj