Szezámmagos pogácsa

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 55 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámmagos pogácsa
Adag: 2 tepsi (35 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg pirított szezámmag
15 dkg lágy vaj
1 és ¼ dl brandy
vagy
15 dkg kukoricaliszt
1 és ¼ dl víz
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
6 dkg mazsola
15 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. A mazsolát 15 percig brandyben áztatjuk. Lecsöpögtetjük, papírtörlőn leszárítjuk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót. Belekeverjük az olajat, a vajat, a szezámmagot és a mazsolát. Annyi vizet adunk hozzá, hogy sima tésztát gyúrjunk.

3. A tésztából 2,5 cm átmérőjű hengert sodrunk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztát 1 cm-es darabokra vágjuk.

5. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Aranyszínűre sütjük 15-20 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Az olasz sütemény elkészítéséhez a legjobb minőségű extraszűz olívaolajat válassza. Ha az olaj nem a legkiválóbb, akkor a süti aromája megváltozik. Ha nincs otthon ilyen kiváló olaj, friss növényi olajat is választhat.
Szezámmagos pogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1720 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Szezámmagos pogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
van itthon