Fahéjas, fűszeres süti



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és a sót. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és tovább keverjük. Beledolgozzuk a száraz adalékot és annyi tejet, hogy a tészta lágy legyen. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 1 cm-es tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.
4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Mély aranyszínűre sütjük 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.