Narancsmázas ropogós

Adag: 1 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mázhoz:
1 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
10 dkg porcukor
A süteményhez:
1 db narancs héja, finomra reszelt
9 dkg lágy vaj
5 evőkanál kristálycukor
vagy
18 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Egy tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.

2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a narancshéjat. Belekeverjük a lisztet. Kemény tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk és kissé meglisztezünk. Enyhén lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek hullámos szélű formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Aranyszínűre sütjük 8-10 perc alatt. Két percig még hagyjuk a sütőben.

4. A mázhoz a porcukrot és a narancslevet összekeverjük. Nejlonzacskóba töltjük, az egyik sarkát kissé levágjuk, és a még meleg sütikre cikcakkban rácsorgatjuk. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Narancsmázas ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1143 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Narancsmázas ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recept beküldése