Narancsmázas ropogós



Elkészítés:
1. Egy tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a narancshéjat. Belekeverjük a lisztet. Kemény tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk és kissé meglisztezünk. Enyhén lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek hullámos szélű formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Aranyszínűre sütjük 8-10 perc alatt. Két percig még hagyjuk a sütőben.
4. A mázhoz a porcukrot és a narancslevet összekeverjük. Nejlonzacskóba töltjük, az egyik sarkát kissé levágjuk, és a még meleg sütikre cikcakkban rácsorgatjuk. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.