Citromos hold



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót. Egy másik tálban a vajat és a porcukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a vaníliakivonatot és tovább keverjük.
2. Beledolgozzuk a száraz adalékot. A tésztát összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. A tészta egyik felébe a narancshéjat, a másikba a citromhéjat keverjük, és összegyúrjuk. A tésztákból cipókat készítünk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipókból 5 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es félhold alakú formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.
4. A tészta félholdakat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A tojássárgáját a vízzel felverjük, a félholdakra kenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk. Világos aranyszínűre sütjük 8-10 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.