Vaníliaropogós



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kukoricalisztet, a sütőport, a sót, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a cukrot, a tojást, a vaníliakivonatot és sima tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
2. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk.
3. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.
4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A tészta tetejét villával megszurkáljuk. Aranyszínűre sütjük 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.