Vaníliaropogós

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vaníliaropogós
Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg darabolt vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
12 és fél dkg kukoricakeményítő
vagy
12 és fél dkg kukoricaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet
2 db felvert tojás
vagy
25 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kukoricalisztet, a sütőport, a sót, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a cukrot, a tojást, a vaníliakivonatot és sima tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

2. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk.

3. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A tészta tetejét villával megszurkáljuk. Aranyszínűre sütjük 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Vaníliaropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Vaníliaropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
bevásárlólista