Szicíliai ropogós



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kukoricadarát, a sót, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.
2. Belekeverjük a cukrot, a tojássárgájákat, a vörösbort és a citromhéjat. Kemény tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek, hullámos szélű formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.
4. A tésztákat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Aranyszínűre sütjük 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.