Cukros tallér

Adag: 1 tepsi (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál olvasztott vaj
1 csipet
2 evőkanál tej
vagy
18 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a tejjel egy kis tálban habosra keverjük.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a sót. Összekeverjük. A felvert tojáskeveréket fakanállal beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Világosbarnára sütjük 5-8 perc alatt. Néhány percig, amíg a tészta teteje kissé megkeményedik, még a sütőlemezen hagyjuk. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Cukros tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2249 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Cukros tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
google+