Karamellizált őszibarack rumsabayonnal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karamellizált őszibarack rumsabayonnal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Őszibarack:
4 db félbevágott őszibarack
7 dkg világos barna cukor
5 evőkanál vaj
Rumsabayon:
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
dl rum
2 db tojás

Elkészítés:

1. Elkészítjük az őszibarackot: a vajat és a barna cukrot felmelegítjük egy serpenyőben. A fél barackokat vágott felületükkel lefelé a serpenyőbe rakjuk, és addig főzzük, amíg a karamell színesedni nem kezd, oldalanként 5-5 perc múltán. Félrerakjuk, tálalásig melegen tartjuk.

2. Elkészítjük a sabayont. A tojásokat, a tojássárgájákat, a rumot, a cukrot és a citromlevet habverővel elkeverjük egy tűzálló tálban.

3. A tűzálló tálat gyöngyöző vízfürdő fölé helyezzük, és a habverővel állandóan kevergetve besűrítjük a sabayont, körülbelül 5 perc alatt. Nem szabad felforrnia. Levesszük a tálat a vízfürdőről, félrerakjuk.

4. A tányérokra 2-2 fél őszibarackot helyezünk, és a tetejükre kanalazzuk rumsabayont.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Karamellizált őszibarack rumsabayonnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4282 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Karamellizált őszibarack rumsabayonnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter