Epres, kókuszos, passiógyümölcsös desszert

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Epres, kókuszos, passiógyümölcsös desszert
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet piskóta
25 dkg vékonyra szeletelt eper
2 db narancs leve
3 ¾ dl tejszín

Elkészítés:

1. A kókuszreszeléket 5 perc alatt arany­színűre pirítjuk egy serpenyőben.

2. A na­rancslevet és a passiógyümölcsök húsát összekeverjük egy kis tálban.

3. A tejszínt addig verjük, amíg lágy, puha habot nem kapunk.

4. A megpirított kókuszreszelék felét spatulával óvatosan a tejszínbe forgatjuk.

5. A piskóták felét alacsony falú tálra rakjuk. A sütemények te­tejét meglocsoljuk a narancsos keverék felével, és megkenjük a kókuszos krém felével. Megismételjük a rétegezést, s legfelülre a kókuszos krém kerül.

6. Az eperszeleteket elrendezzük a süteményeken. Megszórjuk a maradék pirított kókusszal, és azonnal tálaljuk.

Készen vásárolt piskótával is elkészíthetjük.

Piskóta

Piskóta
12 db tojás
1 csipet
1 db héja citrom
25 dkg finomliszt

Óvatosan szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. A fehérjébe csepp sárgája se kerüljön, mert nem lehet habbá felverni.

A tojás sárgákat a cukor felével addig keverjük, míg térfogata a háromszorosa nő.

A maradék cukorral és sóval kemény habbá verjük fel a tojás fehérjét, majd ebből keveset a sárgájához keverünk. Utána könnyedén az egész habot belekeverjük. Végül a citromhéjat és a megszitált lisztet keverjük hozzá.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 120 C fokon megsütjük.

A sütő alsó rácsára néhány ujjnyi vizet tartalmazó hőálló edényt helyezünk. A felette lévő rácsra helyezzük a sütőtepsit.

Amennyiben nem tortának készítjük sütés előtt tetejét megszórhatjuk, lisztbe forgatott magozott meggyel.

Ugyanígy készíthetjük el a kakaós piskótát is, a kakaóport a liszttel együtt adjuk a masszához. A liszt mennyiségét annyival csökkentjük, ahány evőkanál kakaóport adunk hozzá.

Epres, kókuszos, passiógyümölcsös desszert
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1663 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Epres, kókuszos, passiógyümölcsös desszert
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó