Rebarbarás, vaníliapudingos parfé

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rebarbarás, vaníliapudingos parfé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rebarbara
vagy
1 és ¼ dl körtelé
15 dkg finomított kristálycukor
2 evőkanál méz

Elkészítés:

1. A rebarbarahasábokat, a cukrot és a kör­tenektárt felforraljuk egy serpenyőben. Lefedjük, mérsékeljük a tűz hőfokát.

2. A rebarbarakrémet - időnként megkever­ve - 10-15 percig főzzük. Félrerakjuk, hogy kissé hűljön.

3. A még meleg rebar­barakrémet és a vaníliapudingot vagy a vaníliakrémet a kelyhekbe rétegezzük. Legfelülre rebarbarakrém kerül. Meghintjük a kelyheket mézzel, majd tálaljuk.

Vaníliakrém

Vaníliakrém
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg vaj
4 dkg átszitált porcukor

1. Elektromos habverővel a vajat a porcukorral addig verjük, amíg könnyű nem lesz.

2. Ekkor a többi hozzávalót is belekeverjük, és a géppel még legalább 2 percig verjük, hogy jó habos legyen.

Vaníliapuding

Vaníliapuding
1 evőkanál vaníliakivonat
5 dl tej

1. A tejet felforraljuk. Egy tálban kézi mixerrel krémessé keverjük a tojássárgákat és a cukrot. Hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük.

2. A pudingot visszaöntjük a tejes edénybe, és alacsony hőfokon, állandóan kevergetve besűrítjük.

3. A tűzről félrehúzzuk, belekeverjük a vaníliaaromát. Forrón vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Rebarbarás, vaníliapudingos parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1860 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Rebarbarás, vaníliapudingos parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
cikkek