Gyors tiramisu

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyors tiramisu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagy babapiskóta
25 dkg mascarpone
25 dkg lágy krémsajt
1 és ¼ dl erős, hideg kávé
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál marsala bor
vagy
2 evőkanál édes sherry
A tálaláshoz:
ízlés szerint reszelt csokoládé

Elkészítés:

1. A bort és a kávét egybeöntjük egy ala­csony falú tálba. A krémsajtot és a porcukrot elektromos mixerrel, magas fordulatszámon krémesre keverjük. Spatulával a krémsajtos keverékbe for­gatjuk a mascarponét.

2. A babapiskótá­kat a boros kávéba mártjuk, és négy, előkészített üvegkehelybe állítjuk.

3. A krémsajtos keveréket az üvegkely­hekbe kanalazzuk, és megszórjuk finomra reszelt csokoládéval.

4. Leg­alább 15 percre hűtőszekrénybe helyezzük, majd tálaljuk.

Babapiskóta

Babapiskóta
15 dkg porcukor
3 db tojás
0.5 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet
10 dkg univerzális liszt vagy
10 dkg fehér liszt

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Egy tálba szórjuk a lisztet és hozzáadjuk a sót.

2. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukor kétharmadát és a vaníliakivonatot vízfürdő fölött krémessé keverjük. Óvatosan belekeverjük a száraz adalékot.

3. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű sima csövet rakunk.

4. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 2,5 cm-re 8 x 2 cm-es babapiskóta formákat nyomunk úgy, hogy az elején és a végén kissé vastagabb legyen a tészta.

5. A maradék porcukorral megszórjuk és 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Néhány percig még hagyjuk a lemezen. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Gyors tiramisu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2467 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Gyors tiramisu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
cikkek