Csokoládémousse

| , Mogyorós csokoládéhab receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládémousse
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kávélikőr
25 dkg durvára tört étcsokoládé
1 ¾ dl zsírszegény tejszín
1 evőkanál finomított kristálycukor
1 db tojás
9 dkg durvára tört mogyoró

Elkészítés:

1. Felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, vízfürdő fölött.

2. Közben a tojássárgáját elektromos mixerrel, magas fordulatszámon krémesre keverjük. A krémes, lágy tojássárgáját a csokoládés keverékhez adjuk. Addig főzzük, amíg a hőmérséklete el nem éri a 80 Celsius-fokot. Félrerakjuk.

3. A tojásfehérjét is felverjük egy kis tálban, szintén gyöngyöző vízfürdő fölött. Óvatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.

4. A habot spatulával a csokoládés masszába forgatjuk, majd 4, egyenként 125 milliliteres csészébe kanalazzuk. Körülbelül 20 percen át fagyasztjuk. Megszórjuk csokoládéval bevont mogyoróval, és tálaljuk.

Csokoládémousse
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1746 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Csokoládémousse
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
van itthon