Csokoládémousse



Elkészítés:
1. Felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, vízfürdő fölött.
2. Közben a tojássárgáját elektromos mixerrel, magas fordulatszámon krémesre keverjük. A krémes, lágy tojássárgáját a csokoládés keverékhez adjuk. Addig főzzük, amíg a hőmérséklete el nem éri a 80 Celsius-fokot. Félrerakjuk.
3. A tojásfehérjét is felverjük egy kis tálban, szintén gyöngyöző vízfürdő fölött. Óvatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
4. A habot spatulával a csokoládés masszába forgatjuk, majd 4, egyenként 125 milliliteres csészébe kanalazzuk. Körülbelül 20 percen át fagyasztjuk. Megszórjuk csokoládéval bevont mogyoróval, és tálaljuk.