Almás, rebarbarás ropogós

| , , Müzlis morzsasütemény receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás, rebarbarás ropogós
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg darabolt rebarbara
12 és fél dkg müzli
3 db kockára vágott alma
6 dkg lágy vaj
5 dkg barna cukor
3 evőkanál finomított kristálycukor
2 evőkanál víz
A tálaláshoz:
ízlés szerint fagylalt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűz­helynél 6-os fokozat). Kivajazunk négy darab 250 milliliteres csészét vagy szuflétálat. A csészéket sütőlemezre állít­juk.

2. Az almát, a vizet és a finom cukrot összekeverjük egy serpenyőben, majd felforraljuk. Lefedjük, alacsony hőfokon 3 percig főzzük.

3. Belekeverjük a rebar­barát, amit 2-3 percig főzünk, amíg meg nem puhul.

4. Közben a müzlit, a lisztet, a barna cukrot és a vajat összekeverjük egy kis tálban.

5. A gyümölcsöket az előkészített csészékbe kanalazzuk. A müzlis-lisztes-cukros-vajas keveréket egyenletesen elosztjuk a gyümölcsök tetején. Körülbelül 15 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. A ropogós gyümölcsöket fagylalttal tálaljuk.

Almás, rebarbarás ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1375 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Almás, rebarbarás ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
tippek, fortélyok