Bogyós gyümölcsök joghurtos karamellel

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bogyós gyümölcsök joghurtos karamellel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl joghurt
10 dkg finomított kristálycukor
30 dkg félbevágott eper
30 dkg málna
15 dkg fekete áfonya

Elkészítés:

1. Az epret, az áfonyát és a málnát egy ala­csony falú tálba rakjuk. A tetejére önt­jük a joghurtot. Félrerakjuk.

2. A cukrot felmelegítjük közepes hőfokon. Kever­getve addig főzzük, amíg a cukor aranyszínű karamellé nem változik, úgy 8-10 perc alatt.

3. A szirupot a joghur­tos gyümölcsök tetejére kanalazzuk, és azonnal tálaljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Bogyós gyümölcsök joghurtos karamellel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1682 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Bogyós gyümölcsök joghurtos karamellel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
pinterest