Borlotti babos sült gomba

| Babbal töltött gomba receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borlotti babos sült gomba
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb csiperkegomba
40 dkg konzerv borlotti bab
vagy
40 dkg konzerv vörösbab
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál finomra vágott menta
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűz­helynél 6-os fokozat). Meglocsoljuk a gombafejeket az olaj felével, s rászórjuk a finomra vágott fokhagymát. Sóz­zuk, borsozzuk.

2. A gombákat a lemezes oldalukkal felfelé tepsibe rakjuk. A sütőben körülbelül 15 perc alatt puhára sütjük.

3. Közben a babot, a hagymát, a kaliforniai paprikát, a petrezselymet, a mentát, a citromlevet és a maradék olajat összekeverjük egy tálban. A keveréket a gombákra kanalazzuk, majd tálaljuk.

Borlotti babos sült gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1261 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Borlotti babos sült gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó