Babbal töltött burgonya

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babbal töltött burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv cannellini bab
12 és fél dkg frissen reszelt cheddar sajt
8 db burgonya
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 szelet baconszalonna
2 db durvára vágott paradicsom
1 fej finomra vágott lilahagyma

Elkészítés:

1. A burgonyákat megszurkáljuk egy nyárs­sal, nehogy felrobbanjanak: a mikrosütő­ben, a legmagasabb fokozaton 4 percig puhítjuk. Megfordítjuk a burgonyákat, és további 4 percig melegítjük.

2. Kives­szük a gépből, és egyenként alufóliába csomagoljuk. 5 percre félrerakjuk, pihentetjük. Félbevágjuk az immár puha krumplikat. A belsejüket óvatosan kikaparjuk egy kanállal, a kaparékot nagyjá­ból pürésítjük.

3. Közben a hagymát, a fokhagymát és a bacont megpirítjuk az olajon, egy nagy serpenyőben. A hagymás keveréket a burgonyapüréhez adjuk.

4. Belekeverjük a paradicso­mot és a babot. A keveréket a burgo­nyacsészékbe kanalazzuk. A töltött burgonyákat tepsibe állítjuk. A töltelék tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

5. Felmelegítjük a grillt. A burgonyákat 3 percig grillezzük, ezalatt a sajt megolvad. Forrón tálaljuk.

Babbal töltött burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1912 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Babbal töltött burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
van itthon