Fűszeres babragu

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres babragu
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál őrölt kömény
1 db kimagozott, finomra vágott zöld chilipaprika
40 dkg jázminrizs
40 dkg konzerv vörösbab
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint koriander

Elkészítés:

1. Forró, sós vízben, 10-15 perc alatt puhára főzzük a jázminrizst. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.

2. Közben a hagymát, a kaliforniai paprikákat, a fokhagymát és a chilit 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon, egy nagy ser­penyőben. Hozzáadjuk a köményt és a pirospaprikát. Körülbelül 30 másod­percig kevergetjük.

3. Beletesszük a sár­garépát, a paradicsomot és a kétféle ba­bot. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk. Lefedjük, és alacsony hőfokon 10-12 per­cig főzzük, amíg a szósz kissé be nem sűrűsödik. Korianderrel díszítjük, és forrón, a rizzsel együtt tálaljuk.

Fűszeres babragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2098 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Fűszeres babragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
hírlevél