Thai zöldségtál zöld curryvel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai zöldségtál zöld curryvel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt gomba
2 és fél dl kókusztej
12 db negyedelt, sárga nyári tök
2 db vékonyra szeletelt cukkini
3 evőkanál finomra vágott koriander
1 evőkanál mogyoróolaj
2 teáskanál barna cukor
40 dkg jázminrizs
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál halszósz

Elkészítés:

1. Forró, sós vízben, 10-15 perc alatt puhá­ra főzzük a jázminrizst. Leszűrjük, ala­posan lecsöpögtetjük.

2. Közben felhevít­jük a wokot. Ha már nagyon forró, megpirítjuk benne a fokhagymát és a hagymát az olajon. Belekeverjük a currypasztát. Körülbelül 30 másodpercig kevergetjük, amíg az illata fel nem száll.

3. Hozzáadjuk a cukkinit, a tököt, a gombát, a kókusztejet, a zöldségalaplevet, a barna cukrot és a halszószt. A tűz hőfokát mérsékeljük. Lefedjük a wokot, és az ételt addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Korianderrel díszítjük. A zöldségcurryt forrón, jázminrizzsel tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Thai zöldségtál zöld curryvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1083 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Thai zöldségtál zöld curryvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
tippek, fortélyok