Ázsiai zöldségek wokban sütve

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ázsiai zöldségek wokban sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomó félbevágott kínai brokkoli
1 csomó zsenge bok choy
30 dkg laskagomba
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál víz
2 evőkanál kecap manis
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
40 dkg jázminrizs
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés:

1. Forró, sós vízben, 10-15 perc alatt puhá­ra főzzük a jázminrizst. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.

2. Közben felhevítjük a vokot. Ha már nagyon forró, a szezámmagot szárazon aranyszínűre pirítjuk benne. Kiszedjük a magokat szűrőkanállal, félrerakjuk.

3. A fokhagymát, a gyömbért és a hagymát rázogat­va-dobálva puhára pároljuk a vokban. Hozzáadjuk a bok choyt, a brokkolit, a gombát, a kecap manist és a vizet. A zöldségeket 3 perc alatt puhára pároljuk-sütjük. Forrón, a jázminrizzsel tálaljuk, megszórva pirított szezámmaggal.

A kecap manis egy indonéziai édes szójaszósz, a legtöbb keleti élelmiszerboltban kapható.
A kecap manis sűrű, sötét, édes, aromás szójaszósz. Hagyományosan fokhagymával, csillagánizzsal, szalamlevéllel és galanga gyökérrel ízesítik, pálmasziruppal édesítik. A töltelékhez bármilyen gomba felhasználható, például csiperke-, laska-, rókagomba vagy vargánya.
Ázsiai zöldségek wokban sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2901 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Ázsiai zöldségek wokban sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja