Burgonya-, padlizsán- és spenótcurry

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonya-, padlizsán- és spenótcurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg basmati rizs
15 dkg zsenge spenót
3 ¾ dl összevágott paradicsom
3 db hámozott, kockára vágott burgonya
1 db kockára vágott padlizsán
1 és ¼ dl zöldségalaplé
½ dl currypaszta
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott koriander
1 evőkanál repceolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forró, sós vízben, 10-15 perc alatt puhára főzzük a basmati rizst. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, félrerakjuk.

2. Közben a hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon, egy nagy serpenyőben. A currypasztát, a paradicsomot, a zöldségalaplevet, a burgonyát és a padlizsánt belekeverjük. Felforraljuk. Lefedjük, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

3. A spe­nótot is hozzáadjuk. További 2 percig főzzük. Rászórjuk a koriandert, sózzuk, borsozzuk. A zöldséges curryt rizzsel, forrón tálaljuk.

A kókuszos, fűszeres currypasztát az indiai élelmiszereket árusító boltokban szerezhetjük be.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Burgonya-, padlizsán- és spenótcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2376 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Burgonya-, padlizsán- és spenótcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja