Burgonya-, padlizsán- és spenótcurry



Elkészítés:
1. Forró, sós vízben, 10-15 perc alatt puhára főzzük a basmati rizst. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, félrerakjuk.
2. Közben a hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon, egy nagy serpenyőben. A currypasztát, a paradicsomot, a zöldségalaplevet, a burgonyát és a padlizsánt belekeverjük. Felforraljuk. Lefedjük, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
3. A spenótot is hozzáadjuk. További 2 percig főzzük. Rászórjuk a koriandert, sózzuk, borsozzuk. A zöldséges curryt rizzsel, forrón tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.