Trópusi gyümölcssaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Trópusi gyümölcssaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db hámozott, cikkekre vágott ananász
50 dkg hámozott, vékonyra szeletelt papaja
2 és fél dl frissen préselt/facsart narancslé
2 db ferdén vékonyra szeletelt banán

Elkészítés:

1. A finom cukrot és a narancslevet felmelegítjük egy kis serpenyőben. Kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Lefedjük, felforraljuk. A szirupot körülbelül 5 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik.

2. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a passiógyümölcs húsát. Félrerakjuk, 10 percig hűlni hagyjuk.

3. Közben a papáját, a banánt és az ananászt tányérokra rakjuk. Meglocsoljuk a gyümölcsöket a sziruppal, és tálaljuk.

Ha az ananász bóbitájából könnyűszerrel ki tudunk húzni egy levelet, akkor biztosan érett. Ha túl érett, akkor barna színű, puha és könnyen benyomható. Vásárláskor nyugodtan próbáljunk meg kihúzni egy levelet.
Elkerülhetjük a banán barnulását, ha hámozva vagy hámozatlanul 2 órával a felhasználás előtt hideg, citromos vízbe tesszük.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Trópusi gyümölcssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2029 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Trópusi gyümölcssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
van itthon