Részeges eper

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Részeges eper
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál narancslikőr
50 dkg negyedelt eper
1 db narancs leve és reszelt héja
4 dkg pirított, szeletelt mandula
5 dkg porcukor
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejszín

Elkészítés:

1. A cukrot, a narancshéjat és -levet, a na­rancslikőrt felmelegítjük egy kis serpe­nyőben.

2. Kevergetve addig főzzük, amíg cukor teljesen fel nem olvad. Félrerakjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Az epret tányérokra rakjuk. Meglocsoljuk sziruppal, megszórjuk pirított mandulával. Tejszínnel kínáljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Részeges eper
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1476 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Részeges eper
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recepttár