Roston sült füge borral és mandulával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston sült füge borral és mandulával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db friss füge
vagy
1 dl testes bor
5 evőkanál barna cukor
9 dkg mascarpone

Elkészítés:

1. A mandulapelyhet szárazon, körülbelül 2 perc alatt aranyszínűre sütjük. Félre­rakjuk.

2. A fügék tetején 2 nyílást vá­gunk, és óvatosan szétnyitjuk. A gyü­mölcsöket alacsony falú serpenyőbe állítjuk. Mindegyiket megszórjuk 2 evő­kanál barna cukorral. A fügéket körülbelül 5 percig sütjük, amíg a cukor bugyborékolni nem kezd.

3. Közben a maradék barna cukrot és a Marsala bort összekeverjük egy kis serpenyőben. Alacsony hőfokon körülbelül 3 percig főzzük, amíg a keverék szirup nem lesz. Meglocsoljuk a fügéket a sziruppal, megszórjuk pirított mandulapehellyel, és mascarponéval kínáljuk.

Roston sült füge borral és mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Roston sült füge borral és mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
van itthon