Nektarinbatyu

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nektarinbatyu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kimagozott, félbevágott nektarin
1 lap otthon készített friss omlós tészta
vagy
1 lap mélyhűtött omlós tészta
2 evőkanál őrölt mandula
2 teáskanál fahéjas porcukor
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A tálaláshoz:
igény szerint vaníliafagylalt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűz­helynél 7-es fokozat). Sütőpapírral ki­bélelünk egy tepsit.

2. Az omlós tésztát négy egyforma négyzetre vágjuk. A tésztát a munkalapra helyezzük úgy, hogy az egyik sarka felénk nézzen.

3. A tésztadarabokat megszórjuk őrölt man­dulával és fahéjas cukorral. Mindegyik­re két-két fél nektarint helyezünk. A tésztaszéleket visszahajtjuk.

4. A ba­tyukat az előkészített tepsibe helyez­zük, majd úgy 15 percig sütjük, amíg a batyuk aranyszínűek nem lesznek. Megszórjuk porcukorral a süteményt, és vaníliafagylalttal tálaljuk.

Omlós tészta

Kép nélkül
20 dkg búzaliszt
10 dkg hideg vaj
2-3 teáskanál víz
1 db kissé felvert tojás
1 csipet
A munkafelületre::
igény szerint liszt

1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, és a liszthez adjuk.

2. A vajat ujjbegyünkkel belemorzsoljuk a lisztbe (1.kép), amíg finoman morzsás masszát kapunk (2.kép).

3. A közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a 2-3 teáskanál vízzel felvert tojást (3.kép).

4. A masszát kézzel vagy tésztakéssel összedolgozzuk, amíg cipóvá áll össze (4.kép). Ha a tészta ragadna, még egy kis lisztet adunk hozzá. Enyhén belisztezett, hideg felületre tesszük, és óvatosan sima tésztává gyúrjuk (legfeljebb 20 másodpercig). Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és felhasználás előtt legalább 20 percre hideg helyre tesszük.

Kb. 35 dkg tésztát kapunk.

Nektarinbatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2422 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Nektarinbatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
cikkek