Passiógyümölcsös és sárgabarackos szuflé

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Passiógyümölcsös és sárgabarackos szuflé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg félbevágott sárgabarackkonzerv
1 csipet
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűz­helynél 4-es fokozat). Kivajazunk 4 da­rab, egyenként 180 milliliteres csészét vagy szuflétálat. A csészék belsejét meg­szórjuk 1-1 teáskanálnyi finomcukorral, a cukrot a csészék oldalán is megforgatjuk. A csészéket tepsibe állítjuk.

2. A sárgabarackot leszűrjük, a levét félrerakjuk. A sárgabarackot robotgépben összeturmixoljuk.

3. 125 milliliter sárgabarackpürét összekeverünk a pas­siógyümölccsel. A maradék sárgabarackpürét és a félretett léből féldecinyit összekeverünk.

4. A tojásfehérjét lágy, puha habbá verjük, csipetnyi sóval. Óvatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, majd kemény habbá verjük. Spatula segítsé­gével óvatosan beleforgatjuk a sárgabarackos, passiógyümölcsös keveréket.

5. A habos, gyümölcsös keveréket a csé­székbe kanalazzuk. 10-12 percig sütjük, ezalatt megemelkedik. Megszórjuk por­cukorral. Sárgabarackszósszal kínáljuk.

A jó felfújt készítésének biztos módszere: a tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre, és óvatosan forgassuk az alapmasszába. A térfogata csak így marad meg, a tészta így lesz könnyű. Természetesen a tojáshab keverés közben kissé összeesik, de a térfogata sütéskor ismét megnő, ideális esetben megduplázódik. Éppen ezért kell a sütőformát a legalsó rácsra tenni. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a beáramló levegőtől a felfújt összeeshet. Miután a sütőt elzártuk, a felfújtat még néhány percig hagyjuk benne.
Könnyebb a formából kiborítani a felfújtat, ha előbb 5 percig pihentetjük. Tovább viszont semmiképp ne hagyjuk a gőzben, mert összeesik! Az öntetet frissen készítsük el, nehogy a tojássárgája kicsapódjon.
Passiógyümölcsös és sárgabarackos szuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2474 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Passiógyümölcsös és sárgabarackos szuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
lexikon